В Києві відбувся свято сироїдіння

Фестиваль здорової їжі зібрав вегетаріанців і тих, хто їсть тільки сирі продукти
Україна продовжила традицію європейських країн влаштовувати фестивалі здорової їжі і організувала свій перший Best food fest. На два дні галерея сучасного мистецтва М17 перетворилася в центр правильного харчування.
Як пише gloss.ua , 35 шеф-кухарів з київських ресторанів готували відвідувачам кулінарні шедеври, серед яких морські рулетики з горіховим соусом, піцу з баклажанами, кокосовими і кунжутним кульками, овочеве рагу у вершках, імбирний чай, суп–пюре з рибою, креветками і вершками.
Гості мали можливість прослухати лекції про дробове живленні від дієтологів, кулінарних блогерів і навіть психологів, навчитися розписувати пряники й на собі відчути вплив корисної їжі.
В той же час далеко не всі медики поділяють думку про те, що сироїдіння корисно для здоровя. Вчені давно зясували, що деякі корисні речовини, наприклад, бета-каротин (що міститься в моркві), організм може отримувати лише з варених овочів. Крім того, у варених коренеплодах міститься втричі більше антиоксидантів, ніж в сирих. Деякі овочі, такі як картопля і баклажани, фахівці рекомендують вживати запеченими, оскільки термічна обробка виводить з продуктів нітрати і збільшує їх харчову цінність.
|
![]() |
![]() |
![]() (0) |
![]() |
| ||||||
Інші новини що можуть Вас зацікавити:
|
1
Інформаційне повідомлення

Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі в даній статті.